Adres

Smeerveensedijk 2
9321 XB Peize

050 – 5032385

}

Alle tijden en afwijkingen voor 2024

Maandag 7:30-16:00 en 19:00-20:00
(16:30 uur start zwemles):

Baantjes zwemmen: 07:30 – 13:30, 19:00-20:00
Recreatie zwemmen: 11:00-16:00

Dinsdag tm vrijdag 7:30-20:00:
Baantjes zwemmen: 07:30 – 13:30, 19:00-20:00
Recreatie zwemmen: 11:00-19:00
Zaterdag en zondag:   10:00 – 17:00 uur

Bekijk het overzicht

Baantjes zwemmen: 10:00 – 13:00
Recreatie zwemmen: 11.00-17.00

Tarieven

Voor 12:00 uur per zwembeurt: €4,00

Na 12:00 uur per zwembeurt : €5,00

 

Adres

Smeerveensedijk 2
9321 XB Peize

050 – 5032385

}

Alle tijden en afwijkingen voor 2024

Maandag 7:30-16:00 en 19:00-20:00
(16:30 uur start zwemles):

Baantjes zwemmen: 07:30 – 13:30, 19:00-20:00
Recreatie zwemmen: 11:00-16:00

Dinsdag tm vrijdag 7:30-20:00:
Baantjes zwemmen: 07:30 – 13:30, 19:00-20:00
Recreatie zwemmen: 11:00-19:00

Bekijk het overzicht

Baantjes zwemmen: 10:00 – 13:00
Recreatie zwemmen: 11.00-17.00

Tarieven

Voor 12:00 uur per zwembeurt: €4,00

Na 12:00 uur per zwembeurt : €5,00

 

Wij bieden het enige echte Zwem ABC

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.
Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid | NRZ. Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

Dit geeft u als ouder 4 zekerheden:

  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  • Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past.
  • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toets momenten bij het diplomazwemmen.

De zwemlessen in het Zomerbad Peize worden verzorgd door enthousiaste en gediplomeerde instructeurs. Het doel van de zwemlessen is dat de kinderen op een leuke manier werken naar het behalen van de zwemdiploma’s van het Zwem-ABC. De meeste lessen zullen een speels karakter hebben. Niet in de eerste plaats omdat kinderen van nature speels zijn, maar ook aangezien kinderen, door op een speelse manier les te geven, sneller de oefenstof in zich opnemen. Tijdens de zwemles wordt op individueel niveau bepaald of de jonge zwemmer klaar is voor de volgende fase. Ons streven is ieder kind zoveel mogelijk te stimuleren binnen zijn/haar mogelijkheden. Niet het onhaalbare eisen, maar het maximaal haalbare; kinderen plezier laten beleven. Wij sluiten zoveel mogelijk aan bij de leef- en denkwereld van de kinderen en houden bij het leren zwemmen rekening met de leeftijd van de kinderen. U vindt dat dan ook terug tijdens de zwemlessen (spelelementen) bij het aanbieden van de oefenstof. Hierbij wordt gebruik gemaakt van leuk en leerzaam materiaal.

Voordelen van onze zwemlessen

 

 

Wekelijks gratis oefenuurtje

Op zondag is er een oefenuurtje in het Molenduinbad Norg. Tijdens dit oefenuur mogen de kinderen die bij ons zwemles volgen gratis komen oefenen, zonder zwemvleugels te dragen, onder begeleiding van een meezwemmende volwassene. De ouder/begeleider betaalt het reguliere tarief. Tijdens het oefenuur is er altijd een zwemonderwijzer aanwezig voor hulp, begeleiding en advies. Buiten het oefenuur is het dragen van zwemvleugels verplicht voor kinderen zonder zwemdiploma.

Gratis recreatief zwemmen

Alle kinderen die les volgen bij het Molenduinbad Norg en/of Zomerbad Peize, kunnen tijdens recreatieve openingstijden altijd gratis komen zwemmen in het Molenduinbad Norg. Kinderen die nog geen A diploma behaald hebben, dragen verplicht zwemvleugels en zwemmen onder begeleiding van een meezwemmende ouder/begeleider. De ouder/begeleider betaalt het reguliere tarief.

Minimaal gebruik van drijfmiddelen

De lessen in het Zomerbad Peize worden gegeven volgens een lesmethode waarbij minimaal gebruik wordt gemaakt van drijfmiddelen, zoals kurkjes en armbandjes, waardoor uw kind vanaf het begin leert omgaan met de invloeden van zwaartekracht en opwaartse druk in het water. Hierdoor krijgen kinderen geen vals gevoel van veiligheid in het water. Zo kunnen ze zich sneller uit het water redden mocht er onverhoopt iets gebeuren, ook voordat het diploma is behaald.

Leerlingvolgsysteem

Wij werken met het leerlingvolgsysteem ‘zwemscore’, waarbij u als ouder/verzorger de resultaten en vorderingen van uw kind makkelijk kan volgen via internet.

Opleidingsplan Molenduinbad Norg

 

Ons opleidingsplan kent 4 niveaugroepen voor het Zwem-A diploma: niveau 1, 2, 3, en 4. Het aantal lessen dat een kind nodig heeft per niveau zal bij ieder kind verschillen.

Kleding

 

We laten alle kinderen al vanaf de eerste zwemles wennen om met kleding aan te zwemmen. De reden hiervoor is dat we de kinderen willen leren zichzelf te redden als ze per ongeluk in het water vallen. In niveau 1 dragen de kinderen een t-shirt over hun badkleding aan, in niveau 2 komt hier een korte broek bij. Vanaf niveau 3 zwemmen de kinderen met een lange broek, shirt met lange mouwen en schoenen aan, dit zijn ook de kledingeisen voor het zwemdiploma.

Indien u vragen heeft over de zwemlessen en vorderingen van uw kind, verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen via de mail. Direct voor/tijdens/na de lessen is hier vaak niet veel tijd en ruimte voor. De zwemonderwijzer(es) neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt het email adres van de zwemonderwijzer opvragen bij het personeel.

Niveau’s zwemdiploma A

 

 

Niveau 1

Dit niveau, ook wel watergewenning genoemd, is de eerste fase in het leerproces. De kinderen leren zich voort te bewegen in het water, maar ook onder water gaan, kijken onder water, springen in het water en drijven op de buik en op de rug.

Niveau 2

In niveau 2 leren kinderen drijven, rugcrawl benen en armen en de enkelvoudige rugslag. Alle onderdelen op de rug dus. Ook leert een kind omdraaien van buik naar rug en andersom, onder water gaan en op verschillende manieren te water gaan. Eerst worden de slagen op de rug aangeleerd, omdat drijven op de rug makkelijker is en het gezicht niet in het water is, waardoor er gewoon geademd kan worden. Ook gaan de kinderen in dit niveau leren zich te redden in diep water.

Niveau 3

In niveau 3 leren de kinderen de zwemslagen op de buik aan. Dit zijn de borstcrawl, schoolslag en drijven op de buik. De rugslagen worden verbeterd en er wordt gewerkt aan uithoudingsvermogen. Ook wordt het duiken aangeleerd en zwemmen en oriënteren onder water.

Niveau 4

Niveau 4 is de laatste stap naar het A-diploma. In deze groep wordt geoefend om alle al aangeleerde zwemslagen te verbeteren/automatiseren en de afstanden te vergroten. Op het moment dat kinderen dit niveau hebben afgerond, mogen ze diplomazwemmen.

Ga naar de inhoud